Alku-fonttien käyttäminen

Mallikirjainfontteihin voi hankkia käyttöoikeuden (lisenssi) muiden fonttien tai ohjelmistojen tapaan. Fontit ovat tekijänoikeuksien alaisia tuotteita ja siksi niiden käyttö on luvanvaraista. Tarjoamme erilliset lisenssit opetukseen ja kaupalliseen käyttöön. Opetuslisenssin voi hankkia joko koulu tai kunta.

Koululisenssi
Tämä lisenssi on tarkoitettu opetuskäyttöön esi- ja peruskouluille. Se oikeuttaa Alku-fonttien käyttämisen sovitulla tietokonemäärällä koulussa. Usean käyttäjän lisensseissä myös koulun opettajat saavat asentaa fontit kotikoneelle etätyöskentelyä varten. Lisenssi on pysyvä (ei määräaikainen) ja se maksetaan kertamaksuna.

Kuntalisenssi
Kuntalisenssi mahdollistaa Alku-fonttien peruspaketin hankkimisen keskitetysti kaikille kunnan kouluille ja opettajille. Sisällöltään se vastaa koululisenssiä, mutta lisenssin hinta lasketaan kunnan asukasluvun mukaan. Kuntalisenssi on kustannustehokas ja helppo tapa saada fontit käyttöön useaan kouluun samassa kunnassa. Lisenssi on pysyvä (ei määräaikainen) ja se maksetaan kertamaksuna.

Kaupalliset lisenssit
Kaupalliset lisenssit oikeuttavat Alku-fonttien käytön kaupallisissa yhteyksissä esimerkiksi myytävissä tuotteissa. Nämä lisenssit tehdään koko fonttipaketille, joka sisältää kaikki seitsemän kirjaintyyppiä. Mikäli haluat käyttää Alku-fontteja yrityksesi toiminnassa, tarvitset jonkin seuraavista eri käyttötarkoituksiin suunnatuista lisensseistä. Normaali käyttölisenssi ja web-lisenssi ovat pysyviä ja ne maksetaan kertamaksuna, ePub- ja OEM-lisenssien hinta muodostuu niiden käyttömäärän mukaan.

– Normaali käyttölisenssi (tietokoneelle ja painotuotteisiin)
– Web-lisenssi (web-fonttien käyttöön nettisivustolla)
– ePub-lisenssi (fonttien käyttöön itsenäisissä digijulkaisuissa ja tiedostoissa)
– OEM-lisenssi (fonttien käyttöön ohjelmistoissa)