Alku-fontit

Alku-fonttiperhe tuo Opetushallituksen julkaisemat vuoden 2016 mallikirjaimet tekstinkäsittely- ja taitto-ohjelmiin käytettäviksi. Mallikirjainten käyttäminen on mahdollista myös verkkosivuilla webfontteja hyödyntäen. Alku-fontit on suunnitellut ja toteuttanut mallikirjainten suunnittelija Jarno Lukkarila. Luet parhaillaan mallikirjaimilla ladottua tekstiä ja voit kokeilla fontteja alla.


MUUTA KOKO:  350  PX


1. Alku Laiha

Äikän tunnilla on kivaa2. Alku Apulinjat Laiha

Liikassa mennään uimaan!3. Alku Piirtosuunnat Laiha

3+1=4 (5a+b)x 8≠104. Alku Normaali

Välkkä kestää 15 min.5. Alku Apulinjat Normaali

Ruokis pelastaa päivän6. Alku Lihava

Kuvista on aina aamulla7. Alku Apulinjat Lihava

Kässän tunneilla opitaanFonttipaketit
Olemme jakaneet fontit kahteen pakettiin. Peruspaketti sisältää kolme laihaa tyyliä, jotka vastaavat suoraan Opetushallituksen julkaisemia vuoden 2016 mallikirjaimia. Ne toimivat isoissa malliteksteissä apulinjojen tai piirto-ohjeiden kanssa. Laajennettuun fonttipakettiin kuuluvat lisäksi normaalit ja lihavat fonttityylit. Niistä on hyötyä erityisesti oppimateriaalien, esitteiden tai vaikkapa opasteiden suunnittelussa.

Peruspaketti:
– Alku Laiha
– Alku Apulinjat Laiha
– Alku Piirtosuunnat Laiha

Laajennettu paketti:
– Alku Laiha
– Alku Apulinjat Laiha
– Alku Piirtosuunnat Laiha
– Alku Normaali
– Alku Apulinjat Normaali
– Alku Lihava
– Alku Apulinjat Lihavat


Merkistöt
Fonttien merkistö kattaa suomen, ruotsin, pohjoissaamen, inarinsaamen, koltansaamen, romanin sekä karjalankielen kirjoittamiseen tarvittavat merkit sekä valikoiman muita länsi-eurooppalaisia aksenttimerkkejä. Lisäksi fonteista löytyy tyypilliset matematiikan välimerkit. Lisää fonttien yksityiskohdista Ominaisuudet-sivulla.